bruisende zaken

Vecht jij ook tegen overgewicht?

Vecht jij ook tegen overgewicht?

29-06-2018

Dan ben jij niet de enige. Bijna de helft van de Nederlanders heeft overgewicht, namelijk 49%. Natuurlijk is het niet zo dat 49% van de Nederlanders niet weet hoe je moet afvallen.

Verleidingen liggen overal op de loer. Het hectische leven van alledag zorgt ervoor dat je je motivatie om goed te eten en genoeg te bewegen even vergeet. Of het lukt even niet door een blessure of een fikse griep. Er komt een kilootje bij, en nog één en opeens is het 5 kilo of nog meer.

“Eigenlijk heb ik nog nooit iemand ontmoet, die niet wist hoe hij of zij moest afvallen… Afvallen is namelijk simpel.

Niet makkelijk, maar wel simpel.

Je zorgt dat je meer energie verbruikt dan je binnenkrijgt. Dus minder eten en meer bewegen.”, vertelt Gina. “De vraag die mij het meest gesteld wordt? Hoe zorg ik dat het er dit keer af blijft?" Gina van Zundert maakte van dichtbij mee wat voeding voor invloed heeft op onze gezondheid. Vanuit die gedrevenheid begon ze aan een HBO-opleiding tot diëtiste. Inmiddels helpt ze als gewichtsconsulente en lifestylecoach mensen om van hun overgewicht af te komen. Zowel volwassenen als tieners.

Motivatie is alles! “We zoeken vooral naar het waarom. Het gaat namelijk om de achterliggende oorzaken. Waarom eet iemand teveel of beweegt hij te weinig? Vaak gaat het dan om stress, verdriet, verliefdheid, slecht slapen. Veel meer dan alleen maar hoeveel en wat iemand eet. Vanzelfsprekend krijgt mijn cliënt ook een persoonlijk voedings- en beweegadvies, maar ik ben vooral de stok-achter-de-deur of de cheerleader. Wat op dat moment nodig is, want motivatie is alles!” Gina is gewichtsconsulente met de specialisatie ‘kind en voeding’. Omdat ze geregistreerd is bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland worden haar cursussen en consulten vergoed door de meeste zorgverzekeringen. Naast haar praktijk studeert zij voor diëtiste, dit is een 4-jarige HBO-opleiding.

Wil jij hulp van Gina om van je overgewicht af te komen? Bel 06-242.044.08, mail gina@levengewicht.nl of kijk op de website www.levengewicht.nl. Je kunt haar ook volgen op facebook.com/levengewicht en instagram.com/levengewicht.

Eigenaar: Gina van Zundert | Cimbaalhof 34, Etten-Leur | 06 24204408 | www.levengewicht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


01078	Titambire