Column gina van zundert

Top 3 voedselmythes  die je niet moet geloven

Top 3 voedselmythes die je niet moet geloven

01-02-2019

Advies over wat je moet eten en drinken krijg je tegenwoordig van iedereen. Omdat ik me afvroeg wat er klopt van al die adviezen ben ik gaan studeren voor diëtiste.

Dit zijn de belangrijkste dingen die niet kloppen:

1. Natuurlijke suiker is beter voor je dan kristalsuiker.

Honing, agavesiroop, palmsuiker, kokosbloesemsuiker: het bevat net zoveel energie als gewone suiker en het wordt net zo snel opgenomen in je bloed. Ze zijn niet gezonder dan suiker, wel duurder.

2. Fruit is goed voor je, dus meer fruit is beter.

Fruit bevat veel goede stoffen zoals vitamines, mineralen en vezels, daarom wordt aangeraden om 2 stuks per dag te eten. Maar er zit ook veel suiker in fruit, waardoor je ook niet meer dan die 2 stukken fruit moet eten.

3. In goede vetten zitten minder calorieën.

De goede vetten (onverzadigde vetzuren) worden zo genoemd omdat ze goed zijn voor je hart en bloedvaten. in tegenstelling tot de slechte, verzadigde vetten. Maar vet bevat veel calorieën, ook de goede vetten in avocado’s, olie en noten.Hartelijke groeten, Gina Levengewicht Afslankcoach

Cimbaalhof 34, Etten-Leur | 06 24204408 | www.levengewicht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10186 Sweet Queen