BRUISENDE COLUMN

Een kunstgebit maak je samen

Een kunstgebit maak je samen

01-11-2019

Als tandprotheticus draagt Inge van der Gaag er zorg voor dat een kunstgebit prachtig oogt en een comfortabele pasvorm heeft. En dat alles in nauw overleg met haar patiënten.

 

 

In 1994 studeerde Inge van der Gaag af als tandtechnicus. In 2003 voltooide ze haar driejarige opleiding tot tandprotheticus. Aansluitend opende ze in Breda haar eigen praktijk. Inge is gespecialiseerd in alles wat uitneembaar is in de mond.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een tandtechnicus en een tandprotheticus?
“Een technicus voert opdrachten uit die door een tandarts zijn aangeleverd. De protheticus handelt geheel zelfstandig en is niet alleen gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten, maar ook in het maken van gedeeltelijke protheses. Frames en ‘plaatjes’ zijn een goed alternatief als verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen.”

Hoe belangrijk is de samenwerking met je patiënten?
“Heel erg belangrijk. Een prothese maak je namelijk samen. Ik begin met mensen op hun gemak te stellen. Vaak zijn ze bang of zenuwachtig voor wat er staat te gebeuren. Dan zeg ik: ‘Ik trek je er wel doorheen’ en benadruk dat ik ze geen pijn zal doen en leg stap voor stap uit wat ik ga doen. Op die manier win je het vertrouwen van de patiënt. In de behandelruimte kan de patiënt vervolgens zijn of haar individuele wensen kenbaar maken om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Zo kunnen vorm en kleur samen worden bepaald en eventueel worden vastgelegd met een digitale fotocamera, zodat ook in een later stadium kleur en vorm gecontroleerd kunnen worden.”Service is dus een hot item in jouw praktijk? “Alleen het beste van het beste is goed genoeg voor mijn patiënten. De persoonlijke benadering staat bij mij voorop. Grote praktijken zijn er vaak vooral op gericht om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Dat gaat ten koste van de patiënt. Bij mij kunnen mensen altijd direct terecht als ze pijnklachten hebben of voor een reparatie.”

Je praktijk is gecertificeerd.
Wat houdt dat in? “Het zogeheten HKZ-certificaat geeft aan dat mijn praktijk voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteits­normen. De patiënt kan er op rekenen dat hij of zij tijdens de behandeling centraal staat, dat ik als tandprotheticus betrouwbaar ben en continu werk aan optimalisering van het zorgaanbod.”

Bent u benieuwd naar wat Inge van der Gaag voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tandprothetische praktijk
Inge van der Gaag

Alard Duhamelstraat 78
4827 NA Breda
tel (076) 587 70 20
www.tppvdgaag.nl

 

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


01078	Titambire