Column

Bescherm jij je tegen de zon?

Bescherm jij je tegen de zon?

01-08-2020

Corona heeft veel vakantieplannen laten wijzigen. Maar of u nu toch nog op reis gaat of gewoon thuis blijft, voor de meeste mensen betekent de zomer dat ze meer buiten zijn en waarschijnlijk meer in de zon. Geniet daarvan maar wees verstandig en bescherm uzelf en uw kinderen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Vakantie: neem de juiste voorzorg! Apotheekgroep Breda helpt u graag met de juiste producten!

Zonnebrandcrème Het beste is een zonnebrandcrème te kiezen die bescherming biedt tegen zowel UVB als UVA-straling: dit moet apart vermeld staan op de verpakking. Gebruik als volwassene tenminste SPF 15 (SPF = Sun Protection Factor). Voor kinderen wordt minstens SPF 30 aangeraden. Breng het middel 30 minuten vóórdat u de zon in gaat aan op de huid en smeer u na enkele uren opnieuw in.

De schadelijke effecten van de zon Behalve licht en warmte zendt de zon ook ultraviolette (UV) straling uit. Deze straling kan de huid beschadigen. Er zijn twee soorten UV-straling die ons bereiken: UVA en UVB. UVA veroorzaakt versnelde huidveroudering (rimpels), zonneallergie en op den duur mogelijk huidkanker. UVB verbrandt de huid en is de belangrijkste veroorzaker van zonnebrand en huidkanker.

Apotheekgroep Breda Apotheek van den Bergh Apotheek Brabantpark Apotheek Doornbos Apotheek FarmaZorg Apotheek Heusdenhout Apotheek Teteringen Apotheek Woltermann Wondzorg Breda De grootste groep zelfstandige apotheken van Breda e.o.

Medicatiebewaking Medicatiebegeleiding Medicatiebereiding Medicatiebeoordeling Medicatierollen Medicatiekluisjes Medicatie = Apotheekgroep Breda

Tips • Geniet van de zon, maar voorkom verbranding. • Laat uw huid voorzichtig wennen aan de zon. • Bescherm uw huid met zonnebrandcrème of bedekkende kleding. • Bescherm uw ogen met een goede zonnebril. • Zoek tussen 11.00 en 15.00 uur liever de schaduw op.

www.apotheekgroep.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie