Adverteren werkt!

bruisende zaken

 ‘Fietsmaatjes Breda’

‘Fietsmaatjes Breda’

01-04-2021

Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen.

Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. Sommigen houden het bij een rondje door het dorp waarbij de koffie en de appeltaart het hoogtepunt vormen, anderen dagen elkaar uit met stevige fietstochten door weer en wind. Het plezier staat bij iedereen voorop. Het contact op de fiets. De aanspraak die je hebt op zo’n bijzondere fiets. Gezond buiten in beweging zijn. Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers. Zorg en gezondheid gaat verder dan alleen de beste behandeling. Met ons recent gestarte project FietsMaatjes Breda zetten wij ons in voor het gezond en actief blijven door de inzet van duo fietsen. Met FietsMaatjes Breda blijven zowel vrijwilliger (fietsmaatje) als ‘gast’ in beweging, hebben beide nieuwe sociale contacten en kunnen ze samen op een duofiets van de buitenlucht genieten. Dit draagt bij aan een positieve gezondheid, een goede kwaliteit van het leven en het verminderen van de zorgkosten.

Om dit project groter te maken in Breda, Bavel & Ulvenhout hebben ze meer vrijwilligers en financiële steun nodig voor nieuwe duofietsen. Daarom staat er bij Albert Heijn Bavel vanaf 12 maart 2021 tot mei 2021 een inzamelzuil voor de emballagebonnen. Met de opbrengst van de inzamelactie wordt dit project financieel ondersteund en kunnen er nieuwe duofietsen aangeschaft worden.

Onze gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans en cognitie (zoals dementie). Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ze houden van fietsen en maken graag contact. De lokale fietsmaatjes organisatie zoekt altijd naar een mooie match. Veel fietsmaatjes zijn daardoor echte maatjes van elkaar geworden.

Meer info: Stichting FietsMaatjesBreda Secretariaat: Valkenlaar 31, 4854 GR Bavel info@fietsmaatjesbreda.nl www.fietsmaatjesbreda.nl

Draag je ook bij met behulp van emballagebonnen?

Pastoor Doensstraat 4, Bavel | (0161) 432526

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Professionele ogen
Professionele ogen
Ginneken Bruist

Weer stralend lachen!
Weer stralend lachen!
Ginneken BruistLichaamstypes
Lichaamstypes
Ginneken Bruist


Typetrainer
Typetrainer
Ginneken Bruist

Oplossing op maat
Oplossing op maat
Ginneken Bruist

Professionele ogen
Professionele ogen
Ginneken BruistMINDSET
MINDSET
Ginneken Bruist


Alles over griep
Alles over griep
Ginneken Bruist


Typetrainer
Typetrainer
Ginneken Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).