column

  In Court

In Court

01-03-2019

Voor mij als procesadvocaat is de zittingzaal bekend terrein. Velen onder u zullen echter nog nooit één voet in een gerechtsgebouw hebben gezet.

Wacht niet langer en neem contact op 076-5227798

Waar moet u op letten, dan wel op voorbereid zijn, mocht u voor een zitting worden opgeroepen. 10 vuistregels: 1) zorg dat u er goed verzorgd uitziet; 2) houd een geldig identiteitsbewijs bij de hand; 3) meld u bij binnenkomst van het gerechtsgebouw bij de bode, aan wie u doorgeeft a) uw naam b) de partijnamen en c) het aanvangstijdstip van de zitting; 4) wees erop voorbereid dat u door een detectiepoortje moet; 5) ook al bent u het niet met uw opponent eens, begroet hem of haar voordat u de zittingzaal betreedt; 6) begroet bij het betreden van de zittingzaal beleefd de rechter en de griffier en neem beleefd afscheid bij het verlaten van de zittingzaal, uiteraard op afstand; 7) bent u de eisende partij, neem dan rechts plaats; bent u de gedaagde partij, neem dan links plaats; 8) ben er op bedacht dat achterin de zaal publiek kan zitten (in beginsel mag iedereen de zitting bijwonen, tenzij het een jeugdzaak betreft); 9) u hoeft de rechter niet aan te spreken met ‘edelachtbare’. ‘meneer of mevrouw de rechter’ volstaat, als u de rechter maar met respect aanspreekt; 10) praat niet voor uw beurt, val de andere partij of de rechter niet in de rede, hanteer net taalgebruik en verhef uw stem niet.

Ik kan niet garanderen dat u, indien u voormelde spelregels volgt, de zaak wint.

Het is wel een stap in de goede richting!

Heerbaan 161, Breda | 076-5227798 info@wolfhagenadvocatuur.nl | www.wolfhagenadvocatuur.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie