column

Incasso binnen Europa  Een kind kan de was doen!

Incasso binnen Europa Een kind kan de was doen!

01-05-2019

De grenzen vervagen. De handel groeit en bloeit, ook internationaal gezien. En daar waar handel gedreven wordt, wordt de handelswaar soms ook niet betaald. Wat dan? Naar de buitenlandse rechter om de vordering te incasseren?

Wacht niet langer en neem contact op 076-5227798

Bij een groot belang heeft het zin om te investeren in hoge proceskosten in het buitenland. Tot voor kort was het incasseren van een relatief lage vordering niet alleen in het verre buitenland nauwelijks een optie. Evenmin binnen Europa was dat een reële optie.

De laatste jaren is echter het incasseren van vorderingen in een ander Europees land binnen handbereik van iedereen gekomen. Dat is te danken aan de introductie van een drietal Europeesrechtelijke procedures, waarin een schuldeiser zonder de bijstand van een advocaat op relatief eenvoudige wijze door middel van het invullen van een standaard formulier zijn of haar ‘gelijk’ kan halen.

Dit betreft de volgende procedures:

1) verzoek Europees betalingsbevel Deze procedure is geïntroduceerd voor grensoverschrijdende gevallen binnen Europa, waarin de vordering door de schuldenaar niet wordt betwist, ongeacht de hoogte van de vordering.

2) Europese procedure voor geringe vorderingen Deze procedure is geïntroduceerd voor grensoverschrijdende geschillen binnen Europa met een waarde van niet meer dan € 5.000,-, ongeacht of de vordering al dan niet betwist wordt.

3) het Europees bankbeslag Deze procedure is geïntroduceerd om het incasseren van geldvorderingen middels beslag op bankrekeningen in een ander Europees land te vereenvoudigen, zelfs indien de rechter de geldvordering nog niet heeft toegewezen en het slechts gaat om een maatregel ter bewaring van verhaalsmogelijkheden (zogenaamd conservatoir beslag).

Heeft u te maken met een incassoprobleem binnen Europa? Ik help u graag op weg!

Heerbaan 161, Breda | 076-5227798 | info@wolfhagenadvocatuur.nl | www.wolfhagenadvocatuur.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie