bruisende zaken

Een gedenkwaardig afscheid

Een gedenkwaardig afscheid

01-04-2020

Valance Vos komt uit een familie waar het verzorgen van uitvaarten als een rode draad door de familiegeschiedenis heen loopt. Na een aantal jaren als IT-projectleider en consultant te hebben gewerkt, kroop het bloed waar het niet gaan kon en koos ook Valance voor dit mooie vak.

“Ik geloof in verbinding”

“Toen ik in 2009 de uitvaart voor mijn tante verzorgde, was voor mij meteen duidelijk dat hier mijn hart lag”, vertelt Valance. “Ik vind het een eer om mensen bij te mogen staan op het laatste punt in hun leven en om samen met de nabestaanden vorm te geven aan een afscheid dat kenmerkend is voor de overledene.”

Oneindig veel mogelijkheden

“Het is steeds weer een uitdaging om de uitvaart zoveel mogelijk te personaliseren zodat hij recht doet aan hoe de overledene bij leven was. Anno 2020 zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Niet alleen als het gaat om de locatie en de aankleding daarvan, maar ook om de muziek, lijkwades, kisten op maat en het vervoer. Als het nodig is, zoek ik graag de samenwerking op met partners in mijn netwerk, ik geloof in de kracht van verbinding.”

Met zorg en aandacht

“In de dagen voor de uitvaart neem ik de nabestaanden bij de hand om stap voor stap de keuzes te maken die komen kijken bij een uitvaart.

Ik zorg er voor dat alles geregeld wordt, zodat zij ruimte kunnen geven aan hun verdriet. Deze dagen zijn van groot belang voor de rouwverwerking en zijn ook onderdeel van het afscheid nemen van degene die je dierbaar is. Goed luisteren op deze momenten is essentieel. Door het dagelijks contact wat ik met de nabestaanden heb, krijg ik een beter beeld van de overledene. En juist de kleine dingen die we dan delen, kan ik verwerken in rituelen of een gesproken woord op de dag van de uitvaart.”

Bij leven

“Gelukkig kiezen steeds meer mensen er tegenwoordig voor om al van tevoren hun wensen te bespreken. Omdat ze zelf willen bepalen hoe hun afscheid er uit ziet, maar ook om hun naasten duidelijkheid te geven. Dat geeft rust.”

Vos Uitvaart | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11078 Bommel & Bommel delicatessen