BRUISENDE COLUMN

Vetcellen?  Bevriezen maar!

Vetcellen? Bevriezen maar!

01-05-2020

Kom je maar niet van die vetrolletjes af? Dan ben je niet de enige! Veel mensen zijn op zoek naar dé perfecte methode om plaatselijk wat vet kwijt te raken. Cryolipolyse wordt steeds vaker genoemd als dé oplossing.

Tot 20% minder vetcellen na 1 behandeling

Maar wat is dat dan precies, cryolipolyse? Simpel gezegd: het bevriezen van vet. Bij cryolipolyse (ook wel coolsculpting genoemd) wordt het weefsel sterk gekoeld waardoor de vetcellen afbreken en op een natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd. Deze techniek werkt plaatselijk en is met name effectief bij hardnekkig vet op de buik, de rug en de heupen.

Pijnloos alternatief

Groot voordeel van het bevriezen van vet is dat de behandeling in principe pijnloos is en dat je dus niet onder het mes hoeft. Dat maakt het tot een wat minder ingrijpend alternatief voor liposuctie. Bovendien kun je meteen na afloop van de behandeling gewoon weer verder met je dagelijkse bezigheden. Je hoeft dus geen rekening te houden met een hersteltijd. Nadeel is dat het eigenlijk alleen geschikt is voor mensen die slechts een kleine hoeveelheid vet kwijt willen. Voor mensen met heel veel overgewicht is het daardoor meestal niet de meest effectieve behandeling.

Resultaat

Verwacht niet dat je kleding meteen een stuk losser zit na afloop van een cryolipolysebehandeling. Het eerste resultaat is meestal pas na een week of drie à vier zichtbaar. Het echte eindresultaat van de behandeling laat zo’n twee à drie maanden op zich wachten. Maar het is wél blijvend, de vetcellen worden immers vernietigd en door je lichaam afgevoerd. Na één behandeling kan tot wel twintig procent van de vetcellen in het behandelde gebied verdwijnen. Tenzij je er een ongezonde levenswijze op na houdt, want dan worden er waarschijnlijk weer net zo snel nieuwe vetcellen aangemaakt.

Het is dus geen wondermiddel waardoor je verder nergens op hoeft te letten! Eén behandeling is bovendien vaak niet afdoende. Hoeveel behandelingen dan wel nodig zijn, verschilt per persoon. Maar gemiddeld genomen zijn de meeste mensen tevreden over het resultaat na zo’n drie behandelingen.

Wil jij weten of cryolipolyse ook iets voor jou is? Op www.nederlandbruist.nl vind je heel wat adressen waar je voor deze behandeling en meer advies terechtkunt.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).