BRUISENDE COLUMN

Voor een  stralende lach

Voor een stralende lach

01-06-2020

Een mooi en gezond gebit, wie wil dat nu niet? Een beter visitekaartje kun je jezelf niet wensen, aangezien een eerste indruk vaak wordt bepaald tijdens een gesprek of een lach. Maar hoe zorg je voor zo’n mooi en gezond gebit?

Een mooi gebit is het perfecte visitekaartje

Om te beginnen door te poetsen! Minimaal twee keer per dag, minimaal twee minuten per poetsbeurt (fluoride in tandpasta doet pas na twee minuten zijn werk). Zo blijft je gebit schoon en fris en wordt het beschermd tegen schadelijke invloeden van tandplak. Focus je bij het poetsen niet alleen op je tanden, maar poets ook je tandvlees mee om te zorgen dat dat gezond blijft. En ben je dan toch bezig, reinig dan ook je tong even zachtjes met je tandenborstel (of gebruik hiervoor een speciale tongreiniger). Anders kunnen er alsnog bacteriën achterblijven die zorgen voor een slechte adem.

Dagelijks flossen

De volgende stap: flossen. Doe ook dit dagelijks, bij voorkeur ’s avonds na je poetsbeurt. Het flosdraad komt op plekken in je mond waar je tandenborstel niet kan komen en haalt alle etensresten tussen je tanden en kiezen vandaan. Een kleine moeite waardoor je gebit bovendien witter zal blijven.

Tandarts & mondhygiënist

Ook belangrijk: ga minimaal één keer per jaar naar de tandarts (ben je jonger dan zestien jaar of maak je veel tandsteen aan, ga dan bij voorkeur twee keer) en bezoek regelmatig een mondhygiënist. Deze bezoekjes zijn helaas niet altijd even leuk, maar het gaat om het resultaat: een gezond en stralend gebit.

Niet iedereen heeft van zichzelf een stralend wit gebit. Wil je wittere tanden? Minder dan de hoeveelheid koffie en thee die je drinkt, beperk het eventuele roken en poets met een whitening tandpasta. Je tanden (laten) bleken kan natuurlijk ook!

Tip: poets elektrisch!

Met een elektrische tandenborstel verwijder je meer tandplak en kom je makkelijker in lastige hoekjes. Hierdoor blijft je gebit langer in goede conditie en heb je minder kans op een tandvleesontsteking. Mits je de borstel op de juiste manier gebruikt natuurlijk...

Wil jij ook een gezond en stralend gebit? Op www.nederlandbruist.nl vind je altijd wel een tandartspraktijk en/of mondhygiënist in jouw regio.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).