bruisende zaken

Verbinding maken op afstand

Verbinding maken op afstand

01-06-2020

Het is een bijzondere tijd. Het coronavirus waart over de wereld en maakt dat vele mensen dierbaren verliezen. We letten goed op onze gezondheid en waken voor de gezondheid van een ander door afstand te houden.

Deze noodzaak om afstand te houden, druist echter in tegen wat je wilt bij een uitvaart.

Juist dán wil je iemand kunnen troosten, een arm om de schouder van je vriend slaan of een knuffel geven aan die goede vriendin die haar vader is verloren.

Wat kun je nog wel doen bij een uitvaart?

Hoe maak je de verbinding terwijl je op afstand moet blijven? Deel herinneringen en mooie verhalen met de mensen die achterblijven en bied een luisterend oor.

Door over de overledene te lezen en te praten blijft iemand in gedachten nabij Stuur een kaart met een mooie anekdote of herinnering aan degene die is overleden, eventueel een leuke foto erbij. Een telefoontje of appberichtje wordt ook erg gewaardeerd, hoe klein of groot ook.

Begin met elkaar een groepsapp waarin je verbinding zoekt en mooie anekdotes deelt.

Juist de mooie verhalen die je anders tijdens de condoleance verteld had, kun je hierin delen.

Maak samen een fotocollage of herinneringsboek met foto’s en verhalen en stuur deze naar de nabestaanden. Het is zo fijn om dit terug te kunnen kijken en te lezen.

Vorm een erehaag op de dag van de uitvaart langs de route van de rouwstoet.

Voel je niet miskend als je niet wordt uitgenodigd voor de uitvaart. Nabestaanden moeten nu ineens ook bedenken wie wel en wie niet wordt uitgenodigd voor het afscheid. Terwijl ze dit helemaal niet willen doen. Spreek af om een herinneringsbijeenkomst te organiseren voor iedereen, als de restricties zijn opgeheven.

Zoek de verbinding door contact via de vele communicatiemiddelen die we hebben en laat weten dat je aan hen denkt.

Vos Uitvaart | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).