column

Salade van witte bonen en tonijn

Salade van witte bonen en tonijn

01-08-2020

Italiaans eten kan eigenlijk iedere dag wel. Ik ben dan ook helemaal fan van het nieuwe kookboek ‘De bijbel van de Italiaanse keuken’. De witte bonensalade is zo te maken en heerlijk bij warme dagen als bij- of lunchgerecht. Voorwaarde: goede én eerlijke tonijn. Gewoon bij ons te koop. Net als de goede olijfolie natuurlijk.

400 gr witte bonen naar keuze in blik 2 rode uien in dunne halve ringen Dressing: 40 ml goede extra Virginie olijfolie Sap van een halve citroen Zout en peper Bladpeterselie fijngesneden Spoel de bonen af onder koud water en laat uitlekken. Doe ze tezamen met de rode ui in een schaal. Klop de ingrediënten van de dressing met een garde tot een emulsie en meng met de bonen en de uien. Laat minimaal een uur goed intrekken in de koelkast. Verdeel bij het serveren de tonijn in stukjes er bovenop en sprenkel er nog wat olijfolie overeen en garneer met nog wat bladpeterseiie.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11078 Bommel & Bommel delicatessen