Adverteren werkt!

column

Duurzaam overlijden...

Duurzaam overlijden...

01-09-2020

Voor sommigen van ons misschien niet iets wat direct in je gedachten naar voren komt als een dierbare is overleden. Dan draait het om het regelen van het afscheid en ben je bezig met het verlies en verdriet. Je hebt voor je gevoel misschien ook niet de tijd om specifiek naar duurzaamheid te kijken, de uitvaartondernemer kan hierin zeker een rol spelen.

Duurzaamheid is inmiddels ook doorgedrongen in de uitvaartbranche. Zo is er inmiddels al een aantal jaren de stichting Greenleave die zich volledig toelegt op duurzame uitvaarten en toonaangevend is in de branche.

Bij de verschillende onderdelen van een uitvaart zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Naast de traditionele rouwauto zie je tegenwoordig de rouwfiets of de loopkoets steeds meer gebruikt worden voor de korte afstanden. Inmiddels is ter ook een Tesla-rouwauto en komen er steeds meer hybride rouwauto’s.

Uitvaartkisten worden gemaakt van Hollands hout of FSC-gekeurde materialen, en de lijm is ook minder belastend voor het milieu. De traditionele deuvel-verbinding zie je ook steeds meer terug komen.

Bij rouwcentra en crematoria wordt bij het gebouwbeheer ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Van de inkoop van de koffie van duurzame merken tot aan het gebruik van ledverlichting en recycling van warmte.

Ook is het mogelijk om grafmonumenten te recyclen. De stichting Circle Stone houdt zich hiermee bezig.

In het Gooi is Baarnsche Steenhouwerij Kreuning hierbij aangesloten. Na de periode van grafrust kan de steen van het graf gehaald worden en wordt hij door de steenhouwer opgeknapt voor hergebruik. Ook kan je het toepassen als bouw- of interieurmateriaal of als kunstwerk. Dit kan allemaal in overleg met de steenhouwer.

Wil je een duurzaam afscheid? Bespreek dit met jouw uitvaartondernemer, zij kunnen je zeker helpen.

Vos Uitvaart | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).