Adverteren werkt!

column

Dat laat ik over aan mijn nabestaanden

Dat laat ik over aan mijn nabestaanden

01-10-2020

“Hoe ik mijn uitvaart zie? Goh, daar heb ik nog nooit over nagedacht...” Ik hoor deze zinnen vaak. Op verjaardagen of als je mensen spreekt over het werk wat je doet als uitvaartondernemer. Dat terwijl overlijden toch nog steeds de grootste zekerheid is die we hebben. Het overkomt ons allemaal

Dan blijf je achter als nabestaande en heb je de taak om de uitvaart te regelen, met alle keuzes die daarbij komen kijken.

Dat maakt het verlies soms nog zwaarder; je wilt zo graag dat de uitvaart is zoals degene was. Dan kan de twijfel toeslaan; was het de wens om te cremeren of te begraven? Moest de kist gelijk gesloten worden of mocht deze nog open blijven? Het vastleggen van de wensen rondom je eigen uitvaart kan nabestaanden erg helpen. Dat kan variëren van een kort lijstje met de belangrijkste wensen of juist een opsomming van wat je expliciet niet wilt, tot het ontwerp van je eigen kaart of speech. Ieder handvat voor degene die achterblijven en jouw uitvaart gaan regelen, is welkom.

De voorbesprekingen die ik heb met mensen geven mij ook een beter beeld van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Dit kan ik dan meenemen in de vormgeving van de uitvaart.

Op onze website hebben wij een boekje geplaatst wat je kunt downloaden, het kan helpen om invulling te geven aan de wensen rondom de uitvaart. Natuurlijk is het ook mogelijk om een gesprek te hebben en de wensen door ons uit te laten werken.

Nog een laatste tip; leg je uitvaartwensen niet enkel vast in een testament, dat is vaak pas later beschikbaar voor de nabestaanden dan ten tijde van de uitvaart.

Gebruik hiervoor een codicil of laat je nabestaanden weten waar je het wensenoverzicht bewaart.

Vos Uitvaart | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).