Adverteren werkt!

column

Ayurveda consult

Ayurveda consult

01-10-2020

De herfst is een overgangstijd. Het is overal om je heen duidelijk. De bomen en struiken verliezen langzaamaan hun blad als voorbereiding op de winter. Temperaturen, die slechts enkele weken geleden nog hoog waren, beginnen te wijzen op de veelzeggende frisheid van de herfst.

Wil je meer informatie over alle mogelijkheden? Neem dan een kijkje op mijn website of bel. Ik geef graag uitleg.

Ayurveda beschouwt een seizoenroutine als een belangrijke hoeksteen van gezondheid. De aard van het klimaat in evenwicht brengen met leefstijlkeuzes die de seizoensgebonden onevenwichtigheden compenseren, is een van de eenvoudigste manieren om je welzijn te beschermen. De herfst is volgens Ayurveda het ‘Vata-seizoen’, de tijd van het jaar die het meest de kenmerken heeft van Vata dosha; droog, licht, koud, ruw, subtiel, mobiel en helder.

Velen van ons nemen de seizoensgebonden gewoontes aan zonder zich ervan bewust te zijn. De zomer is bijvoorbeeld een tijd waarin we vaak genieten van salades en watermeloen, beide het perfecte tegengif voor de hitte van de zomer. Terwijl we in oktober en november vaak stevige aardse soepen eten of stoofpotjes met verwarmende kruiden.

Door voedings- en leefstijlkeuzes te maken die bij het seizoen horen, houd je een goede balans het hele jaar door.

Wil je weten welke voeding of leefstijl bij je past, dan is een Ayurvedisch consult een goed begin.

Meer Ayurveda tips? Boek eens een consult voor een advies op maat!

Waterviolier 45, Amersfoort (Nieuwland ) 033-202 35 43 | www.b-atease.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).