Adverteren werkt!

column

Zuurkool uit  de Römertopf

Zuurkool uit de Römertopf

01-11-2020

Slowcooken in de Römertopf is gezond en heerlijk! En leuk om te doen. De aardewerken schaal week je een uurtje in koud water, alle ingrediënten erin, in de oven en na een uur of 2 is het klaar. Het kookvocht blijft in de schaal en ‘braadstoomt’ het gaar. Het resultaat: een gerecht zonder teveel vet en super veel smaak. Deze zuurkoolschotel wordt beslist een favoriet!

Voor 4 personen:
• 400 gr. verse zuurkool
• 1 grote sjalot, gesnipperd
• 150 ml witte wijn
• 100 ml water
• Gedroogde tijm en koriander
• 5 peperkorrels en 1 laurierblaadje
• 3 jeneverbessen geplet
• 1 teen knoflook fijngehakt
• 50 gr. Pancetta of ontbijtspek in blokjes
• 50 gr rozijnen geweld
• 1 stuk zuurkoolspek Week de Römertopf ca. een uur in koud water.

Bak in een aparte pan de pancetta in boter lichtbruin, voeg ui en knoflook toe en schep de zuurkool erdoor. Voeg de wijn, alle kruiden en rozijnen toe, schep door. Leg op de bodem van de Römertopf een stuk zuurkoolspek en voeg hier het zuurkoolmengsel aan toe. Zet ‘m in de oven die je nu verwarmt tot ca 200 graden, gedurende een uur, of nog beter 2 uur.

Serveer met aardappelpuree en rookworst bijvoorbeeld.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).