Adverteren werkt!

column

wat is  Estate planning?

wat is Estate planning?

01-01-2021

In mijn advisering voor ondernemers en vermogende particulieren krijg ik als (internationale) fiscalist vaak de vraag hoe fiscaal optimaal vermogen overgedragen kan worden naar de kinderen. Er is behoefte aan pro-actief advies en een lange termijn-relatie onder begeleiding van een vertrouwenspersoon.

Om die reden heb ik sinds jaren het lidmaatschap ‘SAm’n beter ondernemen’ waarbij ik -voor een vast bedrag per maand- de ondernemer en zijn partner/gezin op zowel fiscaal als juridisch vlak bij sta. Ondernemers ervaren dat als zeer prettig omdat het laagdrempelig is en zij een persoonlijke advocaat en fiscalist als sparringpartner hebben.

Een ondernemer heeft vaak de volgende vragen: wat zijn de fiscale consequenties en mogelijkheden van ondernemen in een BV of juist in een eenmanszaak? Koop ik vastgoed aan in mijn onderneming of juist privé? Wil ik een financiering aangaan voor de aankoop van vastgoed (ken je de familiebank-lening?) of gebruik ik eigen vermogen? Hoe werkt vastgoed financiering bij verhuurd vastgoed en wat zijn de mogelijkheden? Houd ik de eigen woning-schuld in box 1 of box 3? Wat als ik op papier schenk (of ontvang)? Gezien mijn ervaring met vastgoed en financieringen in binnen en buitenland kan ik jou bewust maken van die keuzes. Door een juiste hefboomwerking en toepassing van mijn kennis in deze markt kan vermogen èn inkomen uit jouw vermogen snel groeien zonder onnodige belastingheffing.

Wil jij als ondernemer, die hard werkt aan pensioen en vermogensopbouw voor later, op een aantrekkelijke manier blijven groeien en ondernemen en wil je tevens wat nalaten aan jouw (klein)kinderen zonder teveel belasting te hoeven betalen dan kan ik je helpen om de juiste keuzes te maken voor de langere termijn. Bel me of stuur een email voor een vrijblijvende afspraak!

De Gooische Echtscheidingsadvocaat | Oud Blaricummerweg 48, Laren | 035-5822627 mr.askamp@degooischeechtscheidingsadvocaat.nl | www.degooischeechtscheidingsadvocaat.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).