Adverteren werkt!

bruisende zaken

LABO-NOIR laat je zintuigen prikkelen

LABO-NOIR laat je zintuigen prikkelen

01-05-2021

Dompel je onder in de wereld van LABO-NOIR, een wereld waar al je zintuigen geprikkeld worden en waar de passie voor de producten die ze verkopen voorop staat. “Wij bieden onze klanten een beleving en het verhaal achter het product”, vertellen eigenaren Robert en Stephanie Helmer (vader en dochter) enthousiast. “Zo helpen wij ze op weg naar de juiste aankoop.”

De winkel van LABO-NOIR in Bussum is onlangs geopend, maar met het concept achter de winkel zijn ze al vele jaren bezig. Robert: “Het openen van een winkel was voor ons een logische vervolgstap. We willen onze passie kunnen delen en onze klanten verrassen met mooie producten met een luxe tintje. Stuk voor stuk producten die de zintuigen prikkelen, zoals exclusieve parfums van kleine parfumhuizen die net als wijzelf met heel veel passie hun werk doen, heerlijke bath- en bodyproducten, luxe, ambachtelijk gemaakte bordspellen en binnenkort starten we met de verkoop van champagne, om maar een paar voorbeelden te noemen.” Daarnaast wil LABO-NOIR ook opkomende kunstenaars een platform bieden. “Daarvoor willen we exposities gaan organiseren in onze winkel. Leuk voor de kunstenaars en het biedt onze klanten nog een extra stukje beleving.”

Het verhaal achter het product

Die beleving waar vader en dochter het telkens over hebben, zit ‘m niet alleen in alles wat je ziet, voelt en ruikt als je een voet over de drempel van LABO-NOIR zet. Maar zeker óók in wat je hier hoort. “Wij kennen het verhaal achter elk product dat we verkopen”, vertelt Stephanie. “Want ook dat verhaal is voor ons bepalend bij het samenstellen van ons assortiment. We selecteren onze leveranciers heel bewust. Vaak zijn het net als wijzelf kleine familiebedrijven. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je wat wij verkopen niet op elke hoek van de straat vindt. Wij bieden onze klanten een stukje exclusiviteit, net even wat anders dan de rest.”

Parfum garderobe

Dat geldt zeker ook voor het aanbod aan parfums bij LABO-NOIR. Robert: “Bekende merken als Chanel zul je bij ons niet aantreffen. Wij werken bewust samen met de wat kleinere parfumhuizen die zoveel mogelijk op basis van natuurlijke ingrediënten hun parfums samenstellen.” Stephanie gaat verder: “Klanten kunnen bij ons in de winkel plaatsnemen aan onze speciale parfumbar waar wij ze uitgebreid adviseren over al onze parfums. We raden het mensen ook altijd aan om zich niet te beperken tot slechts één parfum dat ze altijd en overal dragen, maar juist om te gaan voor een zogenaamde ‘parfum garderobe’. Met geur creëer je herinneringen en verschillende situaties vragen om een verschillend parfums.” Voor elk moment en elke gelegenheid bestaat er volgens dit tweetal wel een geschikt parfum. Iets wat Stephanie ook zelf regelmatig heeft ervaren. “Zo maakte ik bij een oud-werkgever kans op een promotie, maar daarvoor moest ik wel een concurrent ‘uit zien te schakelen’. Voor het gesprek over deze promotie heb ik heel bewust een parfum met musk opgedaan, een heel overtuigende geur. En het werkte… En zo heeft elk parfum zijn karakteristieken waar wij je meer over kunnen vertellen.”

Lef & passie

Wie snuffelt tussen de parfums van LABO-NOIR, zal onder andere stuiten op de geuren van het merk Nobile 1942. “Een merk dat perfect bij ons past”, aldus Robert. “Zij zijn in 1942 gestart, dus midden in de Tweede Wereldoorlog, omdat ze ervan overtuigd waren dat er ondanks alles behoefte was aan een beetje luxe. Dat getuigt van lef en passie. Een groot voorbeeld voor ons, want ook wij zijn midden in een crisis gestart met LABO-NOIR. Puur omdat we geloven in wat we doen en daar ontzettend veel passie voor hebben. En die passie willen wij met al onze klanten delen.”

“Bekende merken als Chanel zul je bij ons niet aantreffen.”

Huizerweg 47A, Bussum | 085-876 98 46 | www.labo-noir.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).