column

Het gesprek van je leven

Het gesprek van je leven

01-05-2021

Herdenken is een belangrijk onderdeel van rouw. Een mooie herinnering maakt dat we met een glimlach op ons gezicht terugdenken aan degene die we moeten missen. De anekdotes maken dat je met elkaar kunt lachen om wat er was en wat die dierbare voor je betekende.

Het houdt het beeld levend, hoe zag iemand er ook alweer uit. Wat was dat ene favoriete shirt of die geliefde jurk die zo goed stond? Het zijn de kleine details die ons degene nog beter laten herinneren.

Dat is wat we doen met de uitvaart.

We maken een moment van herdenken en stilstaan bij iemands leven. Een moment waar je aan terugdenkt en wat bijdraagt aan de verwerking van het verlies.

Afscheid nemen is een belangrijk moment, een mijlpaal in het leven. Net als een bruiloft of de geboorte van een kindje. Een belangrijk moment, waar we eigenlijk maar weinig tijd voor nemen om voor te bereiden en te organiseren.

Een gemiddelde uitvaart wordt in een week geregeld, vergelijk dat eens tegen alle voorbereidingen die je doet voor de geboorte van je kindje of voor de bruiloft. Daar zie je een schril contrast.

Terwijl de impact van de gebeurtenis misschien wel nét zo wezenlijk is. Het grote verschil is dat je er zelf niet meer bent om het te ervaren, maar de nabestaanden, degene die je liefhebt; zij zijn er nog.

Het tijdig voorbereiden van uw eigen afscheid en het bespreken van uw wensen met uw dierbaren om u heen is zó belangrijk. Het geeft hen de mogelijkheid om het afscheid in lijn van uw wensen te verzorgen en draagt bij aan hun rouwverwerking. Je maakt mét elkaar een mooie herdenking en een blijvende herinnering van het afscheid.

Als je het belang van herdenken erkent, stel het dan niet uit. Wanneer we niet praten over onze wensen rond het levenseinde, verliezen we namelijk iets heel belangrijks. We verliezen de mogelijkheid om een levensverhaal vast te leggen en dat laatste hoofdstuk te schrijven.

Bovendien, door het praten over de uitvaartwensen uit te stellen, ontzeggen we uiteindelijk onze dierbaren de kans op een unieke herdenkings-ervaring.

Door de tijd te nemen om het gesprek met een dierbare te voeren, zorgt u ervoor dat zij geëerd en herinnerd worden op een manier die zij zouden hebben gewild. En u krijgt ook de kans om meer te weten te komen over uw dierbaren.

Wij bieden u hierin begeleiding en kunnen u aangeven wat er zoal mogelijk is.

Wilt u ook een gesprek van uw leven? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Vos Uitvaart | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula