column

Je hart weet het

Je hart weet het

01-05-2021

‘Wat zou liefde hierop antwoorden?’ Deze zin gebruik ik steeds vaker als ik me op een of andere manier negatief ‘geraakt’ voel.

Dan haal ik een aantal keren diep adem en concentreer me op mijn hart. Dit werkt wonderwel meteen. Ego gaat aan de kant, de rust keert terug en ik kan de situatie in een ander en liefdevoller perspectief zien. Hoe fijn is het om te merken dat hart en brein echt samenwerken. Nog sterker: het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat ons hart daadwerkelijk het centrum is van hogere wijsheid. Het hart onthoudt en werkt zoals onze hersenen. In de klassieke oudheid geloofden ze dit; onze wetenschappers bevestigden het. De structuur van ons hart lijkt zelfs op die van onze hersenen. Ook ons hart bezit een complex zenuwstelsel met zowel korte als langetermijngeheugen. Het hart stuurt ‘boodschappen’ naar de hersenen en deze interpreteren ze als een emotie. Waarbij je hartslag correspondeert met je gemoedstoestand. En als je weet dat het elektrisch veld van je hart tot wel zestig keer sterker is dan dat van je hersenen en het magnetisch veld zelfs 5.000 keer sterker, dan kun je je voorstellen welke belangrijke functie ons hart heeft in ons lichaam en naar anderen toe. Kortom, het ‘luister naar je hart’ is geen loze kreet. Vaak neem je hier de beste beslissingen mee.

Klinkt dit allemaal wel erg gemakkelijk en zou je wel willen, maar vind je het lastig om bij je gevoel en/of je hart te komen? Ik ondersteun je er graag bij; bijvoorbeeld via een Energieportret en een goed gesprek. Bel of mail me en krijg alle informatie die je nodig hebt!

Ik ben Marja Theunissen. Na heel wat jaren in het communicatievak, besloot ik nog meer m’n hart te volgen. Dat doe ik nu als ‘Geestverruimer’, waarbij ik coaching en kunst combineer in het Energieportret. Dat ik hoogvoelend ben, komt mij hierbij uitstekend van pas. Zo heb ik van deze kwaliteit mijn kracht gemaakt. En kan ik je een volledig en uniek inzicht bieden in jouw bijzondere kwaliteiten.

Meer inzicht in jezelf is namelijk de basis voor echte levenskunst!

Geestverruimer - Voor zelfkennis en levenskunst

Antiguastraat 27, Almere 06-22913055 marja@geestverruimer.nl www.geestverruimer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11239 Gentle Yogi