Adverteren werkt!

bruisende zaken

Kringloop winkelen op hoog niveau

Kringloop winkelen op hoog niveau

01-06-2021

Zesentwintig jaar geleden opende Kringloopcentrum Eemnes de deuren. Ontstaan als pure vrijwilligersorganisatie, opgericht door een aantal milieubewuste inwoners, heeft het kringloopcentrum zich in de loop der jaren geprofessionaliseerd.

‘We willen met elkaar een topwinkel neerzetten’

Vijf jaar geleden kwam er zelfs een vestiging in Huizen, met een winkel van 1.200 m², bij. Een team van circa 130-140 mensen, waaronder 25 betaalde krachten, zet zich in om de winkels draaiende te houden.

De vrijwilligers vormen nog steeds het hart van beide kringloopcentra. “Dat zijn gepensioneerden die hier een zinvolle tijdbesteding vinden maar ook mensen met uiteenlopende achtergronden – van een ex-verslaafde tot iemand met autisme – die een leer-/werktraject bij ons volgen”, vertelt Caroline van den Broek. “Als stichting zijn we 100% afhankelijk van de inkomsten die we krijgen uit de winkels, we ontvangen geen subsidie.”

Uitgebreid assortiment

“Het is een uitdaging om met elkaar een topwinkel neer te zetten. We hebben het geluk dat velen hun tweedehands goederen aan ons toevertrouwen dus het aanbod is enorm. Alle spullen die binnenkomen - van meubelen, snuisterijen en speelgoed tot kleding en boeken - worden netjes gesorteerd. We willen onze klanten het beste van het beste bieden dus we zijn streng: alles moet schoon en heel zijn. Wat na een maand niet verkocht is, kan nog een week voor 50% gekocht worden en gaat daarna echt de winkel uit. Daardoor is er is er iedere dag is er wel iets nieuws. De winkels zijn mooi en overzichtelijk, het moet een plezier zijn om hier rond te snuffelen.”

Een belevenis

“Er is ook altijd tijd voor een praatje. Het streven is er elke dag weer een belevenis van te maken voor de klanten. Mensen van alle rangen en standen komen hier binnen, op zoek naar iets bijzonders. Dat is ook de charme van een kringloopwinkel, het is steeds weer een verrassing wat je deze keer vindt!”

 

Tip: Beide kringloopcentra zijn zes dagen per week (ma t/m za) geopend, ook voor inbreng. Er is tevens een gratis ophaalservice.

Eemnes Zuidersingel 4 | info@kceemnes.nl | Huizen Machineweg 2A | info@kchuizen.nl www.kceemnes.nl | webshop www.kceemnes.nl/webshop | 035-5380808

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).