BRUISENDE COLUMN

Wij zijn groot fan van de barbecue

Wij zijn groot fan van de barbecue

30-11--0001

Het is weer zomer! Zodra de temperaturen stijgen en de zon schijnt, stijgen uit vrijwel elke tuin de heerlijkste barbecueluchtjes op. Hoog tijd dus om zelf ook de barbecue weer uit de schuur te halen en lekker te gaan grillen. Met onderstaande tips en tricks zal jouw barbecueavontuur een nog groter succes worden dan voorgaande jaren.

Een goede voorbereiding is ook in het geval van barbecueën het halve werk. Steek de barbecue dus ruimschoots op tijd aan, zodat deze perfect op temperatuur is als je wilt gaan kokkerellen. Maar hoe weet je precies wanneer je bbq deze temperatuur heeft bereikt? Dat zie je aan de houtskool of de briketten die je gebruikt. Zodra de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, is de barbecue op perfecte griltemperatuur. Voeg op tijd nieuwe kolen toe om te voorkomen dat je de barbecue opnieuw aan moet steken.

En dan is de barbecue op temperatuur en kan het vlees erop. Waar moet je dan op letten? • Bestrijk het vlees regelmatig met olie, daardoor blijft het lekker sappig. • Prik nooit met een vork in het vlees, maar gebruik liever een vleestang. Zo blijven de vleessappen langer in het vlees en blijft het vlees dus sappiger. • Plakt het vlees aan het rooster, trek het dan niet los, maar heb even geduld. Je zult zien dat het vanzelf loslaat.

Natuurlijk kun je veel meer op een barbecue bereiden dan alleen vlees. Vis is een lekker en gezond alternatief. Bovendien is vis zeer geschikt voor de barbecue omdat het vrij snel klaar is.

Ook voor vis geven we je wat tips: • Hele vissen kun je het best in een speciale visklem bereiden om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen. • Bestrijk ook de vis, net als vlees, regelmatig met olie om vastplakken te voorkomen. • Tere stukken vis kun je het best in aluminiumfolie, eventueel met wat kruiden en groenten, op de barbecue leggen voor het beste resultaat.

Eigenlijk kun je het met barbecueën zo gek of simpel maken als je zelf maar wilt. Of je nu aan de slag gaat met een lekker stuk vlees, een heerlijk visje of alleen wat groente grilt, het zal je zeker smaken!

Vis is een lekker en gezond alternatief

Ben je op zoek naar een nieuwe bbq of misschien zelfs een complete buitenkeuken? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11239 Gentle Yogi