BRUISENDE COLUMN

Sparen voor jullie grote dag

Sparen voor jullie grote dag

30-11--0001

Eindelijk is het dan zover... De liefde van jouw leven is door zijn of haar knieën gegaan en heeft je ten huwelijk gevraagd. Het plannen van jullie trouwdag kan beginnen. Voor veel mensen betekent dit dus het plannen van de mooiste dag van hun leven, maar wel een dag met een prijskaartje...

Niet sparen? Dan maar BEsparen!

Trouwen is over het algemeen namelijk niet bepaald goedkoop. Gemiddeld ben je voor een bruiloft zo’n € 10.000,- à € 15.000,- kwijt. Een flink bedrag dat niet iedereen zomaar heeft liggen. Er zal dus gespaard moeten worden, maar hoe kun je dat het beste doen? Het makkelijkst is om elke maand een vast bedrag opzij te zetten. Afhankelijk van je trouwdatum weet je immers precies hoeveel tijd je nog hebt om het benodigde budget bij elkaar te krijgen (en hoeveel er dus per maand gespaard zou moeten worden om alles rond te krijgen). Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen, want in dit geval geldt: alle kleine beetjes helpen. Spaar bijvoorbeeld je statiegeldflessen op en reserveer al het statiegeld voor je bruiloft. Misschien klinkt het als een minimale spaaropbrengst, maar als je uiteindelijk alles bij elkaar optelt, scheelt het allicht.

Natuurlijk is er ook een alternatief voor sparen, namelijk: geld BEsparen. Blijkt het onmogelijk om op tijd het bedrag dat je had gebudgetteerd bij elkaar te krijgen, dan zul je dus kostenposten moeten zoeken waarop je kunt besparen. Dus niet die dure designer trouwjurk, maar een wat goedkoper alternatief uit de collectie van vorig jaar. Laat de fotograaf alleen een korte reportage maken op een mooie locatie en vraag je vrienden en familie om tijdens het feest gezellige kiekjes te schieten. En waarom geen huwelijksreis in eigen land in plaats van een all-inclusive vakantie in een tropisch oord? Wil je nog extra besparen? In veel gemeentes trouw je op maandagochtend gratis voor de wet.

Tip Wil je een deel van de gemaakte kosten ‘terugverdienen’? Geef dan op de uitnodiging als cadeautip aan dat jullie graag geld willen ontvangen.

Zijn jullie op zoek naar ringen, een bruidsboeket en een prachtige jurk en een mooi pak? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11078 Bommel & Bommel delicatessen