column

Je moet doorgaan

Je moet doorgaan

01-08-2021

Via de poort loop ik de tuin in en wordt verwelkomd door de weduwe. We gaan zitten in de tuin die in volle bloei staat, de bloempotten gevuld met nieuwe bloemen en we drinken koffie.

Naast het verdriet ook alle dingen die je nu in je eentje moet doen

“Mijn man deed eigenlijk altijd de tuin, maar nu heb ik toch maar nieuwe plantjes gekocht. Die lege bloempotten kan toch ook niet” zegt de weduwe.

Afgelopen week was de uitvaart van haar man. Een intiem samenzijn in kleine kring bij de begraafplaats. We praten na en ze deelt haar plannen voor de komende week met me.

Ze moet doorgaan vindt ze, iedere dag de normale tijd opstaan uit bed en een dagritme houden. Niet dat ze het wil maar ze moet. “Hij heeft gezegd dat ik dat moest doen, als hij er niet meer zou zijn.” Ze vertelt dat ze ook wil proberen om weer auto te gaan rijden. De afgelopen jaren reed haar man altijd, als ze ergens naartoe gingen. Maar nu moet ze zelf weer achter het stuur.

Het is zwaar. Naast het verdriet ook alle dingen die je nu in je eentje moet doen, in plaats van samen. Hij regelde altijd de computer en de bankzaken. En nu, heel abrupt, staat ze er alleen voor.

Ze gaat het redden zegt ze; “Het is helemaal niet leuk, maar het moet”. Ook met de huilbuien die uit het niets kunnen opkomen en de angst die er soms is. Ze heeft een lijstje gemaakt in haar notitieboekje en werkt stapje voor stapje de lijst af om alles te regelen. Het geeft haar de broodnodige houvast in deze nieuwe onzekere fase van haar leven.

Volgende week kom ik weer even langs voor een kop koffie en dan bespreken we de bedankkaartjes.

Weten wat er allemaal mogelijk is? Volg ons op Instragram @vosuitvaart

Valance Vos | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11239 Gentle Yogi