Adverteren werkt!

bruisende zaken

Gun jezelf ontwikkeling

Gun jezelf ontwikkeling

01-10-2021

Het Enneagram helpt je om op een diepere laag bewust te worden van wie je bent, wat je drijfveren zijn en hoe je jezelf gedraagt. Dit keer behandelen we de drie types die primair actiegericht zijn.

Binnen het Enneagram zijn er drie types die actiegericht zijn.

Type 1 is de Strikte Perfectionist

ype 1 is de Strikte Perfectionist en wordt gemotiveerd doordat deze goed wil zijn en het juiste wil doen. Enen zien de wereld als niet perfect en voelen de urgentie om van de wereld een betere plek te maken. Dit type focust zijn aandacht op het onderscheid tussen juist en verkeerd, goed en slecht, correct en incorrect, zwart en wit.

Type 8 is de Actieve Bepaler

Type 8 is de Actieve Bepaler en wordt gemotiveerd doordat ze sterk wil zijn en niet kwetsbaar wil overkomen. Het wereldbeeld van Enneagram type 8 is dat de wereld hard en onrechtvaardig is en dat enkel de sterken overleven. Dit type gelooft dat goede dingen alleen gebeuren als je de controle neemt. Daarnaast voelt het als een plicht om onschuldigen te beschermen en zo de wereld een rechtvaardige plek te maken.

Type 9 is de Aangepaste Bemiddelaar

Type 9 is de Aangepaste Bemiddelaar en wordt gemotiveerd doordat ze in harmonie met de wereld wil zijn. Het wereldbeeld van Enneagram type 9 is dat zij harmonie moeten creëren. Mensen moeten naar elkaar luisteren en elkaar respectvol behandelen. Als iedereen dit zou kunnen doen is de wereld een vredige plaats. Dit type is erop gefocust dat iedereen gehoord, gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

Ga de diepte in met het enneagram

Wijntjes & Van ‘t Hull Coaching | 06-41189466 ( Caroline) / 06-52589192 (Maaike) info@wenhcoaching.nl | www.wenhcoaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).