Adverteren werkt!

bruisende zaken

Yoga is voor iedereen!

Yoga is voor iedereen!

01-10-2021

Sehnaz van Garderen kwam circa twintig jaar voor het eerst in aanraking met yoga. Na enkele depressies en de diagnose fybromyalgie zocht ze verlichting en besloot ze zich te verdiepen in de Oosterse bewegingsvorm. “Vanaf de eerste les was ik meteen verkocht”, vertelt ze enthousiast. “Van nature ben ik een perfectionist. Nu kon ik loslaten, dat was een verademing.” Inmiddels geeft Sehnaz alweer twee jaar zelf yogalessen in Hilversum, Bussum en Almere.

De weg naar innerlijke vrede

“Yoga heeft mij zowel geestelijk als lichamelijk zo veel goeds gebracht”, vervolgt Sehnaz. “Om dat door te kunnen geven, ben ik een yogadocentenopleiding gaan volgen. Ik geef les in Hatha yoga
- feitelijk de basis van alle yogavormen
- volgens de zogenaamde Saswitha-stijl. Daarbij is sprake van een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Er wordt uitgegaan van de eenheid van lichaam en geest waarbij de adem de verbinding vormt, die wordt gebruikt om de bewegingen te begeleiden en de aandacht te bundelen. Bij veel andere yogastijlen ga je in een soort flow van de ene houding naar de andere. Bij Saswitha yoga heb je na twee of drie oefeningen even pauze om deze ‘na te voelen’. De les wordt bovendien afgesloten met een eindontspanning en vijftien minuten meditatie.”

Individuele aandacht

Sehnaz geeft les op verschillende locaties in Hilversum, Bussum en Almere. “Bewust in kleine groepen van maximaal acht personen zodat ik iedereen de individuele aandacht kan geven die ze verdienen. Het zorgt ook voor de knusse, intieme sfeer die ik nastreef. In de zomerperiode vinden de lessen als het even kan buiten plaats. Dat is zo fijn. Je doet dezelfde oefeningen maar het geeft een totaal andere beleving. Je voelt de zon op je gezicht, je hoort de vogeltjes fluiten… wat mij betreft pure ontspanning.”

Iedereen kan het

“Mijn motto is ‘yoga is voor iedereen’. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, lenig of niet lenig: je moet gewoon yogalessen kunnen volgen. Er wordt vaak gedacht dat je je in allerlei onmogelijke houdingen moet kunnen wringen maar dat is helemaal niet zo. Iedereen doet het naar eigen kunnen, op zijn of haar eigen manier. Het is belangrijk te luisteren naar je lichaam. Bij yoga gaat het om de optimale balans tussen inspanning en ontspanning. De oefeningen helpen je om zo veel mogelijk in het nu te zijn en je over te geven aan dat wat is. Dit brengt je tot rust. Als mijn cursisten blij en helemaal uitgerust weer huiswaarts gaan, heb ik het goed gedaan.”

De droom

Sehnaz maakt haar motto meer dan waar. Ze geeft bijvoorbeeld ook stoelyoga aan mensen met een beperking. “Ik ben bezig te kijken of ik ook stoelyoga kan geven aan ouderen met dementie in verzorgingshuizen. In de toekomst hoop ik tevens yogalessen aan kinderen te kunnen geven. De ultieme droom is natuurlijk om ooit mijn eigen yogastudio te openen. Ik ben echter nog niet zo lang bezig dus ik doe het stap voor stap. Ik zie wel wat op mijn pad komt.”

Tip: Meld je vooral aan voor een gratis proefles.

YOGA SHANTI 06 – 55 51 75 13 sehnaz@yogastudioshanti.nl yogastudioshanti.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).