COLUMN

Complementaire zorg

Complementaire zorg

01-01-2022

Het hbo-Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) is de koepelorganisatie waarbij ik als psychosociaal therapeut geregistreerd sta. De RBCZ-therapeuten begeleiden elk jaar duizenden cliënten die zelf hulp zoeken, omdat ze zijn vastgelopen in hun werk, gezin of anders. Lang niet iedereen met psychische klachten hoeft naar de GGZ voor een behandeling.

Het mes snijdt aan twee kanten Hoe meer mensen met psychosociale problematiek die geen GGZ-behandeltraject behoeven (een angststoornis is meer dan angstige gevoelens hebben, een depressie is meer dan je teneergeslagen voelen) de complementaire zorg weten te vinden, hoe eerder de wachtlijst voor de GGZ aanzienlijk verkort zal worden en de patiënten die daar baat bij hebben eerder aan hun behandeling kunnen beginnen. Gezien er genoeg te kiezen valt in de complementaire zorg, kunnen de reguliere hulpzoekers ook nog eens gaan voor begeleiding die echt bij hen past.

Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op www.begeleiding.nu of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Praktijk voor Psychosociale Therapie Florien Linck Lindelaan 59, Bussum | 06-33241168 | www.begeleiding.nu

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula