column

IS JOUW HUISDIER al gechipt?

IS JOUW HUISDIER al gechipt?

01-02-2023

Chippen van honden en katten is dé manier om weggelopen en gevonden honden en katten weer terug te brengen bij hun baasjes! Een microchip is ongeveer zo klein als een rijstkorrel en wordt bij het dier tussen de schouderbladen onder de huid ingebracht.

Deze microchip heeft een uniek nummer dat aan je huisdier gekoppeld wordt en is gemakkelijk af te lezen met een chipreader. Elke instantie die met dieren te maken heeft is in het bezit van een dergelijk afleesapparaat. Het nummer is een koppeling naar je en jouw persoonlijke contactgegevens die zijn opgeslagen in een centrale database.

Waarom zou ik mijn huisdier laten chippen?

Snel terug: Als je jouw huisdier of kat ooit kwijtraakt en deze komt terecht bij een dierenartsenpraktijk, de politie, de dierenambulance of een asiel, kan het nummer eenvoudig worden gescand en heeft je jouw hond snel terug.

Buitenland: Als je naar het buitenland op vakantie gaat met de hond of kat bent je verplicht het dier te laten chippen.

Verzekering: Ook als je jouw dier tegen ongevallen en ziektekosten verzekerd hebt, is een chip verplicht. Vaak wordt deze vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Reaal Dier & Zorg kunnen wij van harte aanbevelen.

Meer weten? Scan de QR

DierenDokters Hilversum Stationsstraat 6a, Hilversum 035-6244228 www.dierendokters.com/

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11078 Bommel & Bommel delicatessen