bruisende zaken

Scones voor moeder

Scones voor moeder

01-05-2023

Oh wat zijn scones toch verrukkelijk! Zo warm uit de oven en dan met clotted cream en frambozenjam…. We maakten deze uit het kookboek van Bak! van Paul Hollywood. Tip voor het ontbijt op bed voor moeder.

Ingrediënten:

500 gram harde witbroodmeel (wij verkopen de blauwe Caputo) 25 gram bakpoeder 80 gram roomboter, in blokjes 2 eieren 250 ml melk 80 gram kristalsuiker Beetje melk of losgeklopt ei om te bestrijken 1 potje English clotted cream 1 pot frambozenjam

Bereiding:

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng in een grote kom het meel met de bakpoeder. Wrijf de boter door de bloem totdat je een kruimelige textuur hebt. Klop in een andere kom de eieren, melk en suiker door elkaar. Schenk de vloeistof bij het kruimelige boter-meelmengsel. Roer tot het deeg samenhang krijgt en zich vormt tot een bal.

Leg het deeg op een met meel bestoven werkblad en vouw het een paar keer dubbel om lucht in te sluiten, maar kneed het deeg niet. Het moet slap en zacht zijn. Als het erg nat en plakkerig is, kan je er nog wat bloem overheen strooien en dat er weer in vouwen.

Druk of rol het deeg uit tot een lap van 3 cm dik. Gebruik voldoende bloem onder en op het deeg om plakken te voorkomen.

Gebruik een rond uitsteekvormpje van ± 6,5 cm doorsnede. Druk het vormpje stevig in het deeg, maar draai het vormpje niet rond. Steek zo circa 16 scones uit het deeg. Leg ze op de bakplaten met voldoende ruimte ertussen, want ze worden dubbel zo groot tijdens het bakken. Bestrijk de bovenkant het het ei of de melk en laat de scones 20 minuten in de koelkast (of op een koele plek) rusten.

Verwarm de oven tot 220C. Bestrijk de scones opnieuw met ei of melk en bak ze 15 minuten totdat ze gerezen en goudbruin zijn.

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11078 Bommel & Bommel delicatessen