Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Zuidfranse Pissaladière

Zuidfranse Pissaladière

01-09-2023

Om het vakantiegevoel nog heel even vast te houden, maken we een pizza op z’n frans. Met gekarameliseerde uien, ansjovis en olijven natuurlijk. Heerlijk glas rosé erbij en voilà de zon gaat schijnen.

Ingrediënten

Een scheut olijfolie 25 gram boter 900 gram witte uien, in halve ringen gesneden Een snuf herbes de Provence 1 rol rechthoekig bladerdeeg 1 eetlepel mosterd ± 24 zwarte olijven 1 potje ansjovis (wij hebben de lekkerste)

Bereiding:

Verwarm de boter en de olie in een pan. Bak de uien zachtjes 30-45 minuten met een snuf zout en wat herbes de Provence, totdat de uien helemaal donker en gekarameliseerd zijn. Roer af en toe. Laat een beetje afkoelen. Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje mosterd. Smeer hier de uiencompote over uit. Leg de ansjovisjes en olijven in een mooi patroon erbovenop. Bak circa 30 minuten op 200 graden in de oven.

Serveer met een frisse salade (extra lekker met onze mosterd-honingdressing van Gooisch Moois).

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula