bruisende zaken

De helende kracht van aanraking

De helende kracht van aanraking

31-08-2018

In april 2015 begon Anneke Overmars haar eigen praktijk als shiatsutherapeut, oedeemtherapeut en coach. “Ik vind het heel fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen en een luisterend oor te bieden”, aldus Anneke.

“Ik geloof dat alles te behandelen is. Niet dat je alles kunt genezen, maar er is altijd ruimte voor verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van leven. Dat is mijn drijfveer.”

Verandering en herstel
“Ik krijg hier veel mensen binnen met stress gerelateerde klachten als vermoeidheid, hoofdpijn of chronische rug- of nekklachten. Zij zijn op zoek naar een langdurige oplossing voor hun klachten. In het eerste gesprek bespreken we wat er aan de hand is en doe ik een lichamelijk onderzoek. Hierbij ga ik op zoek naar disbalans in de energiebanen. Op basis daarvan kijk ik wat iemand nodig heeft en waar een ingang zit tot verandering en herstel.”

Stimuleren zelfhelend vermogen
De behandeling gebeurt op maat en is een combinatie van alle drie de expertises van Anneke. Shiatsu is de basis. “Daarbij behandel ik heel gericht specifieke klachten. Door druk uit te oefenen op de meridianen - de energiebanen van het lichaam - stimuleer ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Blokkades worden opgelost, de energie gaat weer stromen en je komt terug in balans.”

Aanpakken van de oorzaak
“Een disbalans ontstaat niet zomaar. Een stuk coaching, op een natuurlijke manier verwerkt in de behandeling, is vaak noodzakelijk om de oorzaak te achterhalen en om aan de hand van praktische adviezen te komen tot aanpassing van je gedrag en je manier van leven.”

Kinderen en baby’s
Ook kinderen en baby’s zijn welkom in de praktijk. “Het zijn vaak gevoelige kinderen, die overprikkeld raken in onze drukke samenleving en bijvoorbeeld in bed plassen, slecht slapen of buikpijn hebben. Het mooie is dat Shiatsu bij kinderen een stuk sneller werkt dan bij volwassenen. Simpelweg omdat ze zo open en puur zijn, hun overtuigingen en gedragingen zijn nog niet zo vastgeroest.”

Ook voor kinderen en baby’s

Zen Shian | Loevestein 25 Huizen | 06-519 545 78 | anneke@zenshian.nl | www.zenshian.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula