bruisende zaken

Appelcake met walnoten en gember

Appelcake met walnoten en gember

31-10-2018

Heerlijk die zoetzure appels gecombineerd met gember en walnoten. En weer easy, want geen ingewikkeld deeg, maar gewoon beslag maken, appeltjes erdoor en erboven op… ready!

Ingrediënten: • 225 gr ongezouten roomboter • 300 gr suiker • Snufje zout • 3 eieren • 450 gr zelfrijzend bakmeel • 4 zoetzure appels, in 12 parten • 1 tl Calvados (optioneel) • 1 tl verse geraspte gember • 2 el gehakte walnoten • 1 tl gemalen kaneel of speculaaskruidenMix de boter en de suiker en het zout in ca. 5 minuten tot een luchtige massa. Zeef de bloem hier overheen en roer met een spatel tot alles goed gemengd is. Schil de appels, haal met een appelboor het klokhuis eruit en snijd in 12 gelijke parten. Doe 1/3 hiervan bij het mengsel tezamen met de walnoten en roer door. De andere appelstukken doe je in een schaal en daarbij voeg je de Calvados, gember en kaneel. Meng goed. Beboter een springvorm van 23 cm en schep het cakemengsel hierin. Leg hier de andere appelparten mooi in een cirkel bovenop en bak in de oven goudbruin gaar in ca. 50 minuten op 175 graden. Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Gooi Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).