Column

Wildragout     met paddenstoelen

Wildragout met paddenstoelen

01-12-2018

De smaken van het wild komen helemaal tot hun recht in deze overheerlijke ragoutschotel. En ideaal voor de vele feestdagen die nog komen, want de oven doet het werk.

Marinade: 1/2 liter rode wijn, 2 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn 2 knoflooktenen gekneusd, peper en zout Ingrediënten: 50 gr boter, 250 gr. champignons, 250 gr. zilveruitjes 750 gr. wild vlees (bijv. haas, wild zwijn, hert) in stukken van 2 cm 2 dl wildfond, 100 gr rookspek in blokjes 1 el tomatenpuree, 1 el bloem Meng de ingrediënten voor de marinade en doe hier het vlees bij. Laat zeker 12 uur marineren. Braad de spekblokjes en de zilveruitjes aan in wat boter. Voeg hier de uitgelekte vleesstukken aan toe en laat bruinen. Bak dan de tomatenpuree ca. 1 minuutje mee en roer er vervolgens de bloem doorheen. Schenk nu de marinade door een zeef hier aan toe tezamen met de wildfond. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2,5 tot 5 uur sudderen. Bak de champignons apart en voeg deze een half uur voor het einde van de suddertijd erbij. Serveer als hoofdgerecht met aardappelpuree, rode kool en veenbessensaus.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula