bruisende zaken

Groen wonen met een  botanisch interieur

Groen wonen met een botanisch interieur

01-01-2019

De mooiste interieurtrend voor 2019 is een botanisch interieur. Duurzame, natuurlijke materialen en veel groen. Groen op de muur en in je meubels, maar vooral groen in de vorm van planten.

Met deze tips is jouw interieur klaar voor een groen 2019

Planten spelen de hoofdrol in het botanische interieur.
Haal er daarom zoveel mogelijk in huis! Groene planten dragen niet alleen bij aan meer zuurstof in huis, ze helpen ook de luchtvochtigheid in huis te verbeteren en onfrisse geurtjes af te breken. Hierdoor verbetert het binnenklimaat in huis, waardoor jij beter zult slapen en je je overdag beter kan concentreren.

Deze planten doen wonderen voor jouw gezondheid. Een mooie, groene superplant die weinig verzorging nodig heeft is aloë vera. De geneeskrachtige werking van deze groene vetplant is verwerkt in drankjes, gezichtscrème of in shampoo. Na zonsondergang voorziet deze groene vriend jou van zuurstof. Vooral tijdens het slapen is dit dus heel gunstig. Ook lavendel zorgt ervoor dat je beter slaapt. Wanneer je deze plant (gedroogd) in de slaapkamer hebt staan, kan dit een rustgevend en kalmerend effect geven.

De lepelplant staat er ook om bekend dat hij bijdraagt aan de kwaliteit van de lucht. Het ideale aan deze plant is bovendien dat hij heel makkelijk te onderhouden is. Dus mocht je geen groene vingers hebben dan is dit misschien wat voor jou. Vroeger was de varen ook al een favoriete plant om in huis te hebben en hij is weer helemaal terug van weggeweest! De varen heeft als kracht dat hij de lucht filtert waardoor jij dus minder vervuilde lucht inademt. Hij is er in veel verschillende soorten. Er is dus altijd een varen die in jouw botanische interieur past.

Met een mooi boeket breng je de accenten aan in je interieur. Kies voor een boeket in één kleur zoals wit om de rust te bewaren. Bloemen lastig? Denk dan eens aan een mooi zijden boeket. In elke kleur samen te stellen en zeker met een abonnement wordt het kinderspel om altijd een prachtig bos in huis te hebben.

BloomEver zijden bloemen boeket al v.a. € 3,50 per week!

Havenstraat 18c Hilversum 035-6230920 www.meanderbloemsierkunst.nl www.bloomever.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Gooi Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).