bruisende zaken

Gevulde boterkoek   met abrikozen  en gember

Gevulde boterkoek met abrikozen en gember

01-02-2019

Deze combinatie is gewoon hemels! Maak ‘m in een harten bakvorm en het is meteen een koek om je Valentijn mee te verleiden.

 

Ingrediënten:

250 gram bloem, 175 gram witte basterdsuiker, zout, 225 gram koude boter, 100 gram gewelde gedroogde abrikozen, 50 gram geschaafde amandelen, 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel melk

Schep de bloem, de basterdsuiker en een snuf zout in een kom door elkaar. Snijd de boter in stukken, schep ze door het bloemmengsel en snijd ze met twee messen in kleine stukjes. Kneed alles met een koele hand tot een samenhangende deegbal. Dit gaat ook gemakkelijk in de keukenmachine. Snijd de abrikozen fijn en meng ze in een kom met de amandelen en de gembersiroop. Druk de helft van het deeg uit in een boterkoekvorm en verdeel het abrikozenmengsel erover. Rol de rest van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap ter grootte van de vorm en leg deze op de abrikozenvulling. Druk de randen goed aan. Trek met de botte kant van een mes een ruitpatroon in het deeg en bestrijk het deeg met melk. Bak de boterkoek in de oven (175 graden) in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip: Laat de boterkoek in de vorm afkoelen en snijd de koek vlak voor het serveren in puntjes.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

 

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Gooi Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).