column

Een hoofd als een zeef!

Een hoofd als een zeef!

01-02-2019

Mijn cliënte komt met een rood hoofd en verhit mijn praktijk binnen. Ze is te laat en excuseert zich. Ze vertelt dat ze tegenwoordig veel dingen vergeet. Haar hoofd lijkt wel een zeef en ze kan niets meer onthouden. Zij, die altijd alles wist... Angst overvalt haar; “Wat als ik dement word en ik niet meer kan werken?”

Ze slaapt slecht en wordt regelmatig wakker doordat ze het zo warm heeft. Haar menstruatie is onregelmatig. “Is dit nu de overgang of ben ik overspannen?”, vraagt ze aan mij. Beide opties zijn mogelijk, maar wat ik vooral hoor is dat ze teveel spanning in haar leven ervaart.

Ik vertel haar dat in de overgang schommelingen van je vrouwelijke hormonen plaatsvinden. Deze veranderingen hebben invloed op je geheugen. Stress kan de klachten in de overgang laten toenemen. Ze weet wel dat ze minder hard moet werken, maar ja dat is niet altijd even makkelijk. Ik geef haar een opdracht mee naar huis. Deze oefening geeft haar inzicht in hetgeen haar batterij oplaadt en wat haar moe maakt.

Oefening om te doen: noteer eens een week lang wat je energie geeft, waar je blij van wordt. Noteer in die week ook wat je energie kost, waar je moe van wordt. Is daar een goede balans tussen, dan is een periode van stress helemaal niet zo erg.

Mijn cliënte heeft besloten om meer tijd voor haarzelf vrij te maken. Ze gaat mijn programma Fit en Vitaal door de overgang volgen.

Zorg voor een goede balans!

Praktijk voor Westerse en Oosterse therapie Petra van der Schagt Rigelstraat 5 Hilversum 06-30504658 | petra@innerlijkestap.nl www.innerlijkestap.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11239 Gentle Yogi