BRUISENDE COLUMN

Met kinderen in het vliegtuig

Met kinderen in het vliegtuig

01-03-2019

Word je al luchtziek bij de gedachte dat je straks met je kinderen het vliegtuig in moet? Een goede voorbereiding is dan het halve werk. Bruist geeft je enkele handige tips voor een onbezorgd begin van jullie vakantie.

Het verschilt van maatschappij tot maatschappij welke kind- vriendelijke voorzieningen er aan boord zijn. In sommige vliegtuigen beschik je over luiers en 'bassinets' (babybedjes voor kinderen tot twee jaar), bij andere kun je potjes babyvoeding reserveren. Informeer hier dus vooraf naar.

Zo weinig mogelijk tussenstops

Probeer bij de keuze van de vlucht rekening te houden met de slaaptijden van je kinderen. Zo kun je tussenstops zoveel mogelijk proberen te vermijden om ongemakken tijdens het opstijgen en dalen te verminderen. Probeer bij een nacht-vlucht zoveel mogelijk het slaapritueel aan te houden, compleet met pyjama, melk en een verhaaltje.

Wat zit er in je 'overlevingspakket'?

Een kind is nooit te jong om met een vliegtuig te reizen. Integendeel: baby's zijn veel makkelijker aan boord dan een kleuter van vier. Je kunt ze troosten met een flesje melk en ze slapen veel. Zorg wel altijd dat je een handig 'overlevingspakket' bij de hand houdt: een luier, een pakje vochtige doekjes, een tube lotion en een handdoekje. Voor oudere kinderen zijn een draagbare dvd-speler of een tablet, lego, kleurboeken en potloden geschikte afleiders. Je kunt ook kleine speelgoedjes inpakken als leuke verrassing. Wel speelgoed waarmee ze op het opklaptafeltje kunnen spelen. Kleine kinderen spelen graag met stickers die ze bijvoorbeeld op een lege fles kunnen plakken.

Neem een kussen mee

Kleine kinderen kunnen op een kussen zitten, zodat ze beter uit het raam kunnen kijken. Ook een deken is prettig en comfortabel wanneer het wat kouder wordt aan boord. Op intercontinentale vluchten krijg je altijd een deken en een kussen.

Snoepjes

De landing kan pijn doen aan de oren. Geef baby’s een fles, zodat ze kunnen slikken. Een fopspeen werkt ook prima. Geef een kindje bijvoorbeeld een lolly om op te zuigen, dat leidt hen af van de druk op hun oren.

Stel instappen zo lang mogelijk uit

Voor kinderen die moeilijk stil kunnen zitten is elke minuut in het vliegtuig er één te veel. Zorg er dus voor dat ze zich ten volle uit kunnen leven in de vertrekhal. Wil je toch op tijd aan boord, stap dan zelf alvast in en laat je partner later met de kids komen.

Zorg voor een ‘over-levings- pakket’


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/nederlandbruist.tili.nl/http/index.php on line 1142

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Gooi Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).