column

Een moment van dankbaarheid

Een moment van dankbaarheid

01-03-2019

Dankbaarheid is zo eenvoudig! Waarom staan we hier niet vaker bij stil? Uit onderzoek blijkt, dat als je iedere dag een moment stilstaat bij waar je dankbaar voor bent, dit je gelukkiger maakt.

Je staat positiever in het leven en het blijkt dat je minder stress ervaart. Het versterkt zelfs je immuunsysteem. In mijn programma “Ontspannen door de overgang” heb ik een meditatie oefening om iedere dag een moment van dankbaarheid te ervaren.

Deze oefening kan je op elk moment van de dag doen. Wel is het fijn om voor je naar bed gaat op jouw dag terug te kijken. Denk aan alle momenten waar je dankbaar voor bent. Het hoeven geen grote momenten te zijn; ook kleine en gewone dingen zijn het waard om dankbaar voor te zijn. Denk aan het fluiten van de vogels, de zon op je gezicht, het kopje thee in je handen. Geniet van deze momenten.

Zeg een keer dank je wel tegen je partner, je collega, je buurvrouw of -man. Bedank ook jezelf eens, voor wie jij bent en wat je hebt bereikt. Door hardop dank je wel uit te spreken tegen jezelf en je omgeving word je bewuster van de momenten die het genieten waard zijn.

Zelf ben ik dankbaar dat de lente er weer aan komt. Dat ik kan genieten van de natuur om mij heen. Dankbaar dat ik mag werken met inspirerende mensen in mijn praktijk.

Maar vooral wil ik jullie bedanken voor het lezen van mijn column

Praktijk voor Westerse en Oosterse therapie Petra van der Schagt Rigelstraat 5 Hilversum 06-30504658 | petra@innerlijkestap.nl www.innerlijkestap.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).