column

Soufflé au fromage

Soufflé au fromage

01-04-2019

Oftewel een kaassouflé. Overigens niet te verwarren met die flappen met loeihete kaas erin, maar een heerlijk luchtig verfijnd gerecht direct uit de Franse keuken. En makkelijker dan je denkt!

Ingrediënten voor 4 personen:

500 ml melk
50 gr boter
50 gr bloem
100 gr geraspte oude kaas
1 tl mosterd
4 grote eieren gesplitst

Begin met het maken van een roux. Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Roer dit goed door tot een geheel gedurende 2 minuten. Voeg dan in een keer alle melk toe en roer met een garde tot er een egale massa ontstaat. Nu kan de kaas en naar smaak mosterd en zout en peper erbij. Laat nog heel even staan om te garen en zet uit. Laat heel even afkoelen voordat je de 3 eidooiers hier doorheen roert.
 

In een andere vetvrije schaal klop je nu 4 eiwitten stijf. Spatel dit nu zachtjes beetje bij beetje door de kaassaus tot er een luchtig geheel ontstaat. Vet een ronde hoge vorm in met boter en schenk het kaasmengsel in de vorm. Zet in de oven op 200 graden en bak in ca. 25 minuten tot de soufflé mooi bruin wordt en is gestold. Serveer direct! Lekker met een salade en gebakken aardappels uit de oven bijvoorbeeld.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

 

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Gooi Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).