column

Op een andere manier bewegen

Op een andere manier bewegen

01-04-2019

Bewegen, we lezen steeds meer over hoe belangrijk bewegen is. Tijdens het bewegen maak je het stofje endorfine aan in je hersenen. Dit stofje komt ook vrij als je chocolade eet, dus puur geluk! Je staat veel positiever in het leven.

Dankzij de endorfines verminderen stressklachten. En als dat ergens positief effect op heeft is het wel op je overgangsklachten!. Door tijdens de overgang meer te gaan bewegen, zul je ervaren dat je opvliegers verminderen en je beter gaat slapen.

Maar ja, als de sportschool echt niets voor jou is.

Weet je dat een stukje stevig doorwandelen ook al bewegen is? Of een middag werken in de tuin. Echt het hoeft niet altijd de sportschool te zijn. Nadat ik merkte dat ik stijver en futlozer begon te worden en ik wist dat de sportschool echt niets voor mij was, ben ik op zoek gegaan. Ik ontdekte een andere vorm van bewegen die wel bij mij past: Zhineng Qigong.

Wat is Zhineng Qigong? Deze bewegingsvorm komt uit het eeuwenoude China. Het zijn langzame en eenvoudige bewegingen waarbij je lichaam losmaakt en ontspant. En nee, je hoeft hiervoor absoluut niet lenig voor te zijn. Wel komen je gedachtes tot rust. Je zal merken dat je vitaler en meer ontspannen in het leven staat.

In april start ik met Zhineng Qigong lessen buiten. Op een mooie plek in de natuur leer ik je de basisoefening van deze Chinese bewegingsleer. Iedereen kan meedoen.

Heb je interesse bel of mail mij dan voor meer informatie.

Praktijk voor Westerse en Oosterse therapie Petra van der Schagt Rigelstraat 5 Hilversum 06-30504658 | petra@innerlijkestap.nl www.innerlijkestap.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).