bruisende zaken

Shiatsu   is goed voor iedereen!

Shiatsu is goed voor iedereen!

01-05-2019

Na een opleiding fysiotherapie heeft Anneke Overmars niet stilgezeten en zich gespecialiseerd in diverse behandelmethodes. Ze volgde een coachingsopleiding om mensen meer inzicht te geven in hun dagelijkse omgang met zichzelf.

Maar ook heeft ze inmiddels een opleiding Oedeemtherapie en Zen Shiatsu op haar naam gezet. Naast het geven van behandelingen is zij actief als docent anatomie bij het Zen Shiatsu College in Amsterdam. Een zowel Westers als Oosters geschoolde dame dus. Ik ben in zeer goede handen tijdens een Bruisend Bezoek.

Anneke werkt deels in haar praktijkruimte thuis en deels bij Helder Spiritueel Inzicht in Almere. Ik word in haar praktijk in Huizen gastvrij ontvangen met een kopje thee en ze vertelt enthousiast over haar werk. Ze is trots dat haar workshop voor ouders om kinderen goed te laten slapen zo goed aanslaat. “Ieder kind heeft wel eens problemen met in slaap vallen. Hoe mooi is het dan, als je met een paar aanrakingen je kind zo tot rust kunt brengen dat hij of zij heerlijk in slaap valt? Ik wil deze kennis graag overdragen, ik weet hoeveel profijt mijn kinderen hebben van deze technieken”. We beginnen met een korte intake. Ik heb geen specifieke klachten, al is mijn nachtrust de laatste tijd wel wat verstoord. Ze stelt vragen over vermoeidheid, slaapritme, emoties en eetlust. Ik voel me direct op mijn gemak bij haar en beantwoord al haar vragen. Ik mag plaatsnemen, gewoon met mijn kleren aan, op een matras op de grond. Ze voelt mijn polsen en buik. Door het lichaam lopen 12 energiebanen (meridianen), waardoor onze levensenergie stroomt. Op deze meridianen zitten acupunten. Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) werkt diep in op het energieniveau. Zachte, maar diepe druk op deze punten heft spanningen en blokkades op. Niet alleen met vingers, maar ook met handpalmen, elleboog, knie of voet wordt stabiele druk op het lichaam uitgeoefend. Shiatsu is niet alleen goed voor mensen met fysieke, mentale of emotionele klachten, maar eigenlijk voor iedereen, bijvoorbeeld ter ontspanning of preventie.

Ze neemt mijn hele lichaam onder handen. Met zachte, soms stevige druk, met stretchachtige oefeningen en ook schudt ze het een en ander een beetje door elkaar.

Na afloop voel ik voel me super ontspannen.

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van de behandeling is het verstandig een beetje rustig aan doen. Maar al zou ik anders willen, het gaat gewoon niet. Bij thuiskomst val ik snel in een hele diepe slaap. Ook de volgende dag word ik overvallen door een slaapaanval. Ik geef eraan toe, al is het midden op de dag. Verzetten lijkt zinloos. De nachten erna zijn ouderwets goed. Geen moment wakker en ik kan weer bruisend de dag door.

Shiatsu helpt je gezond en vitaal te zijn

Zen Shian | Loevestein 25 Huizen | 06-519 545 78 | anneke@zenshian.nl | www.zenshian.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula