column

Mac &   Cheese

Mac & Cheese

01-07-2019

Dit is een recept van mijn moeder en nog altijd favoriet. De kaas en de room maken ‘m heerlijk smeuïg. En zo op tafel! Zorg wel voor goede kwaliteit kaas, ham en tomaten, want die proef je in dit simpele gerecht boven alles uit.

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr. penne
3 middelgrote uien
5 rijpe lekkere tomaten, in stukjes
1 dikke plak boerenham van ca. 175 gr. in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
200 gr. geraspte oude kaas Crème fraîche of mascarpone
1 handvol basilicum

Kook de pasta niet al te gaar. Bak de uien zachtjes bruin en voeg de laatste 5 minuten de tomaten en de ham toe. Giet de penne af en voeg het uienmengsel toe. Verwarm dit goed door en roer hier de tomatenpuree doorheen.

Vervolgens de gemalen kaas en de crème fraîche en een flinke hand fijngesneden basilicum. Kruid met zout en peper. Dien direct op, de pasta moet goed heet zijn. Serveer met stokbrood.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

 

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).