bruisende zaken

 Ontdek de mystiek van het Oosten

Ontdek de mystiek van het Oosten

01-08-2019

Als interieurstylist was Grace Spiegel ruim vijftien jaar bezig met de mooiste kleurpaletten en bijzondere stoffen. Toen ze haar interieurwinkel in Amsterdam verkocht, volgde ze haar hart en koos ze voor een deeltijdopleiding aan de kunstacademie in Haarlem. Inmiddels is de kunstenares fulltime bezig met haar passie vanuit haar atelier in het hart van Zandvoort.

Verkoop schilderijen De werken van Grace zijn te koop bij Store 11 in Bussum

Haar liefde voor patronen en kleuren komt tot uitdrukking in de intieme, dromerige portretten van Aziatische vrouwen die ze schildert. Op haar palet gebruikt ze niet meer dan zes basiskleuren. “Daar kan ik wel vijftig warme en serene kleuren mee mengen”, aldus Grace.

Liefde voor kunst en antiek

Het schilderen heeft ze niet van een vreemde. Haar vader, Herman Peters, maakte als amateurschilder Amsterdamse stadsgezichten. Hij had een antiekwinkel in Zandvoort en liet Grace al jong kennismaken met de schoonheid van kunst en antiek. Vooral oriëntaalse antieke objecten en porseleinen serviezen, met name uit China, spraken haar aan. “Het is tijdloos, verfijnd en sereen, vol prachtige patronen en aardse tonen.” Haar huis staat dan ook vol van dit soort objecten. Een oneindige bron van inspiratie.

Ongrijpbaar en mysterieus

Waarom schildert Grace juist Aziatische vrouwen? “Aziatische vrouwengezichten hebben iets ongrijpbaars. De gezichten drukken allemaal iets anders uit. Soms verlegen, soms zelfverzekerd. Een beetje brutaal, maar allemaal met een vleugje mysterie. Iets wat wij in het Westen niet kennen. Zolang ik het leuk vind, blijf ik Aziatische vrouwen schilderen.”

De toekomst

De werken van Grace gaan de hele wereld over. “Dat ervaar ik als een groot compliment. Vooral in Engeland verkoop ik veel. Waarschijnlijk omdat Engelsen een wat kleurrijker interieur hebben, waarin mijn portretten volledig tot hun recht komen.” Grace heeft inmiddels dan ook contact met een galerie in Engeland om hier voet aan de grond te krijgen.

Bel gerust voor meer informatie!De tandartsen van De Tandarts scoren gemiddeld een 9 op Zorgkaart Nederland.“Ik doe alles op gevoel”

Kunstenares Grace Spiegel | Atelier: Koninginneweg 1, Zandvoort (alleen op afspraak) gracevanderspiegel@ziggo.nl | grace_spiegel_paintings

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).