column

Sliptongetjes en papillotte

Sliptongetjes en papillotte

01-08-2019

Vis bereiden kan heel eenvoudig en lekker als je er een pakketje van maakt. Kan in aluminiumfolie of bakpapier en in de oven of barbecue tover je vervolgens in no-time een sterrengerecht op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen:
8 kleine sliptongen of 4 grote (schoongemaakt, zonder vel)
3 teentjes knoflook, heel fijn gesneden.
Sap van 1 citroen
Vers gehakte dille en bladpeterselie
4 el roomboter
2 el cognac
2 el witte wijn
Zout en peper
Bakpapier

Leg een vierkant vel bakpapier op het aanrecht en smeer het midden in met de roomboter. Bestrooi de sliptong met zout, peper en wat citroensap en leg op de boter. Besprenkel vervolgens met de knoflook, witte wijn, cognac, de verse kruiden en leg hier nog een klontje boter bovenop. Vouw nu goed dicht, zodat het pakketje goed kan stomen en niet kan lekken. Herhaal dit met alle vis. Zet in de oven op 160° (of barbecue) gedurende 15 of 20 minuten. Haal er uit en open op je bord tezamen met wat gekookte krielaardappeltjes en geroosterde groenten. Dit recept kan gemaakt worden met allerlei soorten witvis natuurlijk.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

 

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).