column

Alles wat je wilt bevindt zich aan  de andere kant van angst

Alles wat je wilt bevindt zich aan de andere kant van angst

01-11-2019

Angst is een emotie en een kenmerk van angst is dat je meestal bang bent voor iets dat uit het verleden voortkomt of voor iets dat in de toekomst gaat plaatsvinden. Wanneer je bang bent ben je dus met je gedachten niet in het hier en nu.

Het bevragen van je angst is een goede methode om de realiteit van je angst te checken. Waar ben je in feite zo bang voor? Is die angst terecht? Wie ben jij zonder die angst? Welke behoefte is er in die situatie die onvervuld blijkt te zijn. Wat is je verlangen? En… wat kun jij doen om meer innerlijke rust en vrede in jezelf te ervaren? Loslaten is in mijn optiek ondoenlijk. Want hoe laat je angst los? Wat wel kan is het toelaten. Herken en erken dat je bang bent. Bekijk je angst van alle kanten. Blijf uit de weerstand en je zult ervaren dat je angst aanvaardbaar is. Dat je wél stappen kunt en durft te nemen waardoor je je leven naar eigen inzichten en behoeften vorm geeft.

Coachingspraktijk Dromen Durven Delen | Marjolein Schultheiss | dromendurvendelen@gmail.com | 06-14987372

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).