bruisende zaken

Betoverende oriëntaalse gezichtjes en stillevens

Betoverende oriëntaalse gezichtjes en stillevens

01-11-2019

De bewondering voor de schilderkunst van de17e eeuw, maar dan vertaald naar het heden, staat aan de basis van het werk van Grace Spiegel (Amsterdam, 1968). Mede geïnspireerd door een jeugd waarin kunst en antiek uit Azië een belangrijke rol speelden, heeft ze een bijzondere schilderstijl ontwikkeld.

Grace schildert met olieverf en af en toe met acrylverf: naast zes basiskleuren (wit, zwart, oker, bruin, blauw en rood) beschikt ze over unieke kleuren. Deze mengt ze zelf uit hoogwaardige, natuurlijke kleurpigmenten die speciaal voor haar zijn gecreëerd.

Hierdoor ontstaan heel verfijnde tonen die Grace gebruikt om vervolgens – met maar twee kasten en haar vingers – magie op het schilderslinnen te laten ontstaan.

Met een duidelijke eigen stijl die draait om expressie, schoonheid en uiteraard dat unieke kleurgebruik. Naast warme jeugdherinneringen vormt Grace’s verzameling van Aziatische objecten (zoals aardewerk in klassiek blauw-wit, antieke zijden kimono’s en schoentjes, Indonesisch houtsnijwerk en kleurige papieren lantaarns) vaak het beginpunt voor haar inspiratie.

Op de doeken van Grace Spiegel verschijnen vervolgens intieme en dromerige portretten van Aziatische meisjes en soms stillevens.

“Aziatische vrouwen gezichten hebben iets sereens, ongrijpbaars en exotisch, anders dan in onze gejaagde westerse wereld. Het schilderen van deze
- niet-bestaande – oriëntaalse gezichtjes blijft me voorlopig dan ook fascineren. Het komt uit mijn ziel en ik weet niet zo goed hoe.”

Meer zien van de kunst van Grace Spiegel? Bekijk de expositie bij Café Cote in Heemstede!

Kunstenares Grace Spiegel | Atelier: Koninginneweg 1, Zandvoort (alleen op afspraak) gracevanderspiegel@ziggo.nl | www.gracespiegel.com | grace_spiegel_paintings

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).