column

Gevaren  van kerst

Gevaren van kerst

01-12-2019

Zelf vind ik Kerst een van de gezelligste tijden van het jaar. Lekker met het gezin bij elkaar zijn, het huis versierd, lichtjes aan. En veel lekkers op tafel. Er komt echter best wat bij kijken om het huis ‘huisdierproof’ te maken rondom de feestdagen.

Merels Dierenkliniek wenst u prettige feestdagen

Een ‘echte’ kerstboom is giftig voor huisdieren. De naalden kunnen zorgen voor braken en diarree. Zet de drinkbak daarom niet in de buurt van de boom. Scherm ook de voet van de boom af, zodat uw huisdier er niet uit kan drinken. Stofzuig deze dagen vaker, om de meeste naalden weg te halen.

Ook kerstversiering kan gevaarlijk zijn. Engelenhaar of haakjes kunnen problemen geven in het maagdarmkanaal. Glas dat kapot valt uit de boom kan wonden geven. Let ook goed op het snoer van de kerstverlichting, want puppy’s, kittens en knaagdieren kunnen dit als speelgoed zien om kapot te knagen.

Een tafel met lekkernijen hoef je maar even uit het oog te verliezen en de schaal met chocolade, kerststol en botrestjes van het diner zijn zo naar binnen gewerkt. Het gevolg? Een kerstavond bij de dierenarts. Let goed op en zorg dat uw huisdier niet bij het eten kan.

Ik ga komende feestdagen lekker genieten, maar probeer wel mijn huis af te stemmen op huisdieren. Ik hoop u ook!

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).