column

Praten alleen  is niet genoeg

Praten alleen is niet genoeg

01-12-2019

Heb je wel eens een hert stil zien staan in de natuur? Ze staan stokstijf stil in de hoop dat het niet als prooi wordt gezien.

Nadat het roofdier is doorgelopen gebeurt er iets bijzonders. Het hert schudt zichzelf, heel kort, even uit, alsof hij wakker geschud wordt, uit zijn trance komt, en dan graast hij weer verder.

Verschillende wetenschappers hebben een link gelegd tussen dit dierlijke gedrag en onze eigen menselijke manier van reageren op stress en spannende gebeurtenissen. Ook wij maken mee dat we heel stil blijven om niet gezien te worden, niet gekwetst te worden of niet geraakt te worden. Je houdt dan vaak zelfs letterlijk je adem in. Die reactie houd je vast in je lichaam. Wat dieren wèl en wij niet doen, is dat uitschudden, de stress van ons afschudden. En daarom is het nuttig om naast praten over jouw stress en (mini-)trauma’s, iets fysieks te doen, iets met je lichaam te doen, zodat die de stress kan loslaten: boksen, dansen, zelfs een massage kan helpen om de spanning uit je lichaam te krijgen.

Wil je praten gecombineerd met lichaamswerk zelf ervaren dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).