column

Sport & spel

Sport & spel

01-12-2019

Sporten is gezond en leuk. Meestal gaat het goed, maar in het vuur van het spel gaat er heel soms wat mis. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd gemikte trap tijdens een voetbalwedstrijd. Als u tijdens het sporten letsel oploopt, vraagt u zich misschien af of u recht hebt op schadevergoeding. Dat kan alleen als iemand verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het ongeluk.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek bij ons op kantoor.

Bij sport gelden andere regels dan in het normale aansprakelijkheidsrecht. Niet elke fout van een speler leidt tot aansprakelijkheid. Het sporten brengt nou eenmaal risico’s met zich mee, die de spelers op de koop toe moeten nemen. Er geldt daarom voor sport- en spelsituaties een ‘verhoogde aansprakelijkheidsdrempel’: dat betekent dat aansprakelijkheid minder snel wordt aangenomen.

Alleen als iemand zich bijvoorbeeld totaal niet aan de spelregels houdt, of in het spel ‘veel te ver’ gaat, kan van aansprakelijkheid sprake zijn. Bovendien moet rekening worden gehouden met de ‘eigen schuld’ factor aan de kant van het slachtoffer, bijvoorbeeld als die zelf een verkeerde beweging heeft gemaakt of zich niet aan de spelregels heeft gehouden.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).