column

Humor en therapie, kan dat samen?

Humor en therapie, kan dat samen?

01-01-2020

Juist als alles donker en moeilijk is. Juist als je weer in dezelfde valkuil bent gestapt. Juist als je niets meer ziet zitten, is het belangrijk om lichtpuntjes te vinden.

Louise Tuijt-Snippe Spirituele Coaching Bewustworden

Tijdens mijn sessies gaan we de diepte in, bespreken we die donkere kanten van je bestaan, gaan we samen naar het oude zeer, maar altijd komen we weer terug in het hier en nu. We maken het praktisch en nuchter. Dan blijkt dat je vaak heel goed voor jezelf kunt zorgen. Als je daar met een frisse blik naar kijkt, kom je zelf tot de conclusie dat er best wel wat vrolijks, vertederends, liefs, opgewekt of misschien zelfs wel te grinniken valt. Om jezelf, om je omgeving of om mijn voorbeelden.

Je hersenen bestaan uit klittenband als het gaat om zware en negatieve gedachten. Die blijf je vasthouden. Die nare gedachten vinden het heerlijk om eindeloos verder te filosoferen. Vandaar dat piekeren zo makkelijk gebeurt. Daarentegen wordt je hoofd een anti-aanbak-pan als het gaat om leuke, mooie en positieve ervaringen; die verdwijnen als sneeuw onder de zon. Dus ja, lachen mag, lachen helpt en soms geeft lachen inzicht. Het lucht in elk geval op.

Loop je al een tijdje te denken dat je met iemand wilt gaan praten, maar je bent bang dat het zo serieus is, dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen